ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


9 Οκτ 2010

«Μπόκοβο»! Ένα μπαλκόνι σε μία απείρου φυσικού κάλους χαράδρα!

Φεύγοντας από το Σκαμνέλι, με κατεύθυνση τα τρία βλαχόφωνα χωριά του Δήμου Τύμφης, Ηλιοχώρι, Βρυσοχώρι και Λάιστα, το τοπίο αλλάζει. Ο επισκέπτης συναντά πλέον ένα καθαρά αλπικό τοπίο, αφού ο δρόμος που ακολουθεί περνά μέσα από ατέλειωτα δάση με πανύψηλα  πεύκα, έλατα, οξιές και διάφορα άλλα δέντρα.

Μετά από λίγα χιλιόμετρα, σε μια αριστερή στροφή, θα συναντήσει, στα δεξιά του δρόμου, ένα πέτρινο εικόνισμα και μία πινακίδα που γράφει «Μπόκοβο» και δείχνει προς το δάσος.
 Ο επισκέπτης της περιοχής, θα πρέπει να σταματήσει οπωσδήποτε στο συγκεκριμένο σημείο, να αφήσει το αυτοκίνητό του και να πάρει το μονοπάτι που οδηγεί προς το δάσος. Σε πέντε λεπτά θα φτάσει σ΄ ένα μικρό ξέφωτο. Στην άκρη του ξέφωτου υπάρχουν μικροί βράχοι. Ανεβαίνοντας στους μικρούς αυτού βράχους, θα βρεθεί στο χείλος μιας απείρου φυσικού κάλους χαράδρας. Θα μείνει άφωνος από την άγρια ομορφιά της. Μπροστά του υψώνονται οι ορθοπλαγιές της χαράδρας και μέσα σ΄ αυτή τεράστιοι βράχοι. 
Παντού υπάρχει πράσινο. Θάμνοι, χόρτα και δέντρα είναι φυτρωμένα στα πιο απίθανα σημεία των βράχων. Μόνο η φύση θα μπορούσε να συνθέσει ένα τέτοιο υπέροχο θέαμα. 


Μην ξεχάσετε λοιπόν, όταν επισκεφθείτε το Ζαγόρι, να κάνετε οπωσδήποτε μία στάση στο «Μπόκοβο» κι αυτό γιατί, όσοι δεν γνωρίζουν ότι εκεί μπορούν να απολαύσουν ένα θαυμάσιο τοπίο, θα το προσπεράσουν, για να πάνε στο Γυφτόκαμπο και τ΄ άλλα χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου