ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


5 Οκτ 2010

Ανεπαρκείς οι πιστώσεις για την Προστασία του Περιβάλλοντος

Ειδική εκδήλωση χθες στους Ασπράγγελους Ζαγορίου με αφορμή την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών»

«Δυστυχώς δεν χρηματοδοτούμαστε για να συμβάλλουμε με ουσιαστικό τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής μας», δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου Κωνσταντίνος Κασιούμης.Και πρόσθεσε: «Οι 18 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πολύ καιρό. Παράλληλα το συνολικό ποσό για όλους τους Φορείς Διαχείρισης στην Ελλάδα είναι πολύ μικρό και δεν επαρκεί για οργανωμένες δράσεις».Αυτά αποτελούν μια αρνητική πραγματικότητα, που δεν βοηθάει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, αλλά αντίθετα δημιουργεί μια στάσιμη κατάσταση, που, κατά καιρούς, την εκμεταλλεύονται, διάφοροι, με αυθαίρετες παρεμβάσεις.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΠΡΑΓΓΕΛΟΥΣ
Να σημειωθεί ότι οι αναφορές αυτές του κ. Κασιούμη έγιναν στο περιθώριο της φετινής «Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών 2010», που συντόνισε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.).Συγκεκριμένα διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, όπου συμμετείχαν γονείς και μικρά παιδιά.Μέσα από προβολή διαφανειών, μικροί και μεγάλοι, ήρθαν πιο κοντά στα πουλιά και στις αξίες της φύση.Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσίαση των πουλιών στα οροπέδια Ασπραγγέλων και Άνω & Κάτω Πεδινών, παρατήρηση των πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια, κατασκευή φωλιών και ταϊστρών και περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά. Μάλιστα τα παιδιά ζωγράφισαν διάφορα πουλιά και με καμάρι τα επιδείκνυαν.
Όπως τόνισε ο κ. Κασιούμης, «η γιορτή των πουλιών, πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, και αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν τα πουλιά και τους βιότοπούς τους».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου